torsdag 18 augusti 2011

Slottsliv – inte så lätt som det låter

I går efter lunch åkte jag ut till Rånäs slott för ett eftermiddag/förmiddagsmöte med jobbet. Schemat var späckat, och när det äntligen var dags för middag var jag lite för trött för att helt följa min tanke att inte dricka något vin. I morse var det nämligen tänkt att jag skulle springa korta intervaller igen, och då vill jag ju vara pigg och fräsh! Men. Precis. När vi får menyn uppläst, och vilka viner som kommer att serveras till, så är frestelsen för stor. Vinet till huvudrätten hade dessutom serverats på nobelmiddagen, så det var mer eller mindre en plikt att smaka... Jag smuttar bara på vinerna, men min kropp verkar inte ha noterat att jag knappt fick i mig något… Morgonens pass blev till total pannkaka. Det har inte ens gått fem minuter i luuugnt tempo när min puls är över 170 och det känns som om hjärtat håller på att hoppa ur bröstkorgen. Jaha. När det inte känns bättre efter tjugo minuter bestämmer jag mig för att skippa intervallerna, ta ett kort och lugnt pass, se till att få en god natts sömn och sedan satsa på morgondagens tempopass. Det är ju faktiskt inget att göra. Bara att släppa det och se framåt. Känns surt så klart, men det är ingen poäng att försöka köra på med en kropp som inte vill. Dessutom är det lika bra att träna på att inte hålla sig kvar vid trista känslor utan släppa det och gå vidare och se varje dag som en chans till nystart. Och i morgon har jag en ny chans att ge järnet! Men innan jag går och lägger mig ska jag ladda med en Lingonluv!!!

Men slut med tråkigheter, på framgångssidan så fixade Louise sitt mål med sub50 på milen i går när iForm-loppet gick av stapeln! Och det kan ni läsa om här! 

Jodå, det vankar omkring gäss utanför slottet.
Lägg märke till att flocken också består av ett par vita punkar-gäss...2 kommentarer:

  1. Ja, visst är det konstigt att kroppen inte kan märka skillnad på att smutta och att dricka? ;-) På det ämnet kan jag nämna att jag precis har insett att vi har styrelsemiddag kvällen före Hälsoloppet... Ska försöka tala förstånd med såväl hjärnan som resten av kroppen inför detta. Annars får jag väl vara extra glad åt att jag fixade sub50 redan denna vecka!

    SvaraRadera
  2. Haha, ja, så här i retrospekt hade jag ju lika gärna kunnat dricka ett *helt* glas vin när jag ändå hade chansen :-)

    SvaraRadera