fredag 30 mars 2012

Vad händer i helgen då?

Träningsupplägg inför ett 50miles-lopp är (inte ännu) i topp på min lista över kompetensområden, men som jag har förstått det så ska man försöka ta det ganska lugnt veckan innan loppet, och kanske trappa ner på träningen lite innan det. Så ungefär så ser det ut i min träningsplanering.

Med två veckor kvar till dagen D, så blir helgen som kommer en sista hårdkörarhelg! Tanken är långpass både lördag och söndag. Enligt originalplanen skulle jag få sällskap av Henrik båda dagarna. Men. Som vi alla vet så går inte allt alltid enligt plan, och nu ligger Henrik väldigt stilla med 39 graders feber. Minst sagt suboptimalt utgångsläge för löpning i helgen.

Men, löpningen då! Jag har spanat efter en lite lagom sträcka där jag skulle kunna ta bussen/tåget dit och sedan springa hem, säg så där en 25-30km. Förutom Hitta ut-kartan, som är superbra, har jag hittills inte lyckats komma över några riktigt bra kartor över resten av Uppsalas omgivningar. Jag har tidigare tänkt att jag ska springa Upplandsleden från Knivsta till Uppsala, men just för helgens pass kändes det lite kort, så jag lurade istället på att ta bussen till Fjällnora och springa Upplandsleden därifrån och hem. Borde bli lite drygt 30km, och vill jag springa kortare är det bara att ta bussen hem från Sunnersta. Om jag nu kommer till Sunnersta, för det är där som tveksamheten ligger. Ryktet säger att leden inte är riktigt så välmarkerad som man skulle önska, och om jag nu ska tappa bort mig nånstans längs vägen hade jag i alla fall hellre haft sällskap. Så igår försökte jag kolla om det var någon som hade lagt ut nån Garminbana på nån sträcka kring Uppsala som kunde passa, och det jag hittade var en mountainbikeled från Enköping till Uppsala. Lite långt kanske, 42km, men går säkert att ta sig ut till 55:an och ta en buss när jag känner att jag har fått nog.

Jaha, så hur blir det nu då? Nja… Jag ska fundera ett tag till på saken så får vi se. På söndag kommer jag i alla fall springa nästan vanliga rundan ner till Skarholmen fast med en liten knorr så att jag får till några extra kilometer.

Det ser inte så svårt ut att hitta av döma av den här kartan - följ bara den orangea linjen...

5 kommentarer:

 1. Det är fin löparterräng och vackra vyer du väljer till helgen. Kan kartan som hand i handske efter mina år som officer vid Upplands Regemente. Trevlig löparhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å då kanske du vet hur väl leden är markerad mellan Fjällnora och Uppsala? Hoppas din fot är bättre!

   Radera
 2. Foten är överraskande bra.
  Leden är poppis och ska vara bra orangemärkt på träd och vägvisare.
  Jag rekommenderar alltid att ha med kartan och kompassen på skogsturerna i fall att...
  God tur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst, men med en halvdålig karta kan jag eventuellt tappa bort mig ändå, haha.

   Radera
 3. Men vilken härlig helg du har framför dig! Håller tummarna att du hittar. :)

  SvaraRadera