onsdag 21 mars 2012

Det här är inte träning – jag bakar faktiskt!


Sedan helgen har jag gått runt i ett konstant endorfinrus, men kände att det var bäst att lägga band på mig och inte tokträna bara för att jag skulle vilja… Så igår kväll testade jag att göra power bars –  närmare bestämt The Runekaka! Det är bara som att göra kola och ha i lite olika grejer, hade jag hört. Jag är dock en novis, inte bara i energy bar-sammanhang, så det här blev tillika kolapremiär med kultest och allt. Efter lite kokande, hackande och malande och hjälp av det här receptet så blev det ganska fina kakor! Förutom havregryn hade jag i russin, solrosfrön, torkade aprikoser, valnötter, saltade jordnötter och saltade cashewnötter. Hade blivit tipsad av Wanja att ha kokos över och under så att ytan inte blev så kladdig och det funkade finfint. Möjligt att de är lite för svårtuggade för att ätas i farten, men de här kakorna är värda att stanna för  :)

Nu gäller det bara att inte äta upp alla kakor innan nästa långpass…8 kommentarer:

 1. Ser jättegott ut! Du vet väl att du bara får äta kakorna i samband med långpass, dessutom så är det obligatoriskt att bjuda löparkompisar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är säker på att det är tillåtet att äta upp alla kanter som jag var *tvungen* att skära bort för att det skulle se snyggt ut, för det har jag gjort...

   Radera
 2. Svar
  1. Mm, jag skulle bara prove en liten bit... Blev jättebra med kokos runt!

   Radera
 3. Ser ju supersmarriga ut! Du kommer njuta hela loppet! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske får bli en liten kakbuffé vid varvningen :)

   Radera
 4. Ser ju sjukt gott ut. Och härligt att veta precis vad som är i, de där energibarerna brukar väl ha fler e-ämnen än man vill veta... Du verkar ju vara redo för TEC nu, kommer bli en walk in the park det där! :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De var lite farligt goda faktiskt... Har nu plomberat lådorna för säkerhetsskull...
   Trevlig helg tebaks!

   Radera