onsdag 28 mars 2012

Små små nålar…


Som ni kanske kommer ihåg så hade jag diverse problem med skador i höstas, och hade ett ganska långt träningsuppehåll. En överansträngd piriformismuskel följdes av mer diffusa problem i form av kraftiga stickningar ut i armarna och benen och kramper när jag tränade. Blev tillsagd att äta vitamin och mineraltillskott och kolla mina värden, men allt såg bra ut, och jag var inte klokare och hade fortfarande samma problem vid träning. Tog sex veckors totalt träningsuppehåll och började sedan om i början av december förra året med funktionell träning på gymmet och korta löpturer. Allt har känts bra och även om jag har känt av vänster höft under långpassen så har det funkat hur bra som helst att träna.

Fram tills i fredags. Sprang ett av mina favvopass – 13km fartlek, och direkt i första fartökningen kände jag i vänster sida av höften att nåt inte riktigt var som det skulle. Vilade både lördag och söndag, och gick till gymmet på måndag morgon. Redan vid uppvärmningen på roddmaskinen fick jag stickningar ut i benen och armarna, på samma sätt som i höstas. Inte lika illa som då, men tillräckligt för att jag skulle gå därifrån med känslan av att nåt inte stod rätt till. Långpasset på kvällen gick finfint, så det verkar som det är kopplat till ansträngningsgraden och att vissa övningar är sämre än andra. Rodd och utfall ligger på svarta listan…

Hur som helst. Den här gången tänkte jag ta tag i saken direkt och inte ge mig förrän jag fick hjälp. Så idag var jag och träffade Kenneth på Idrottsskadecentrum, som konstaterade att det inte är något muskulärt, utan att smärtan och stickningarna kommer från tryck mot nerverna. Det här heter tydligen diskogen smärta, men är inte lika party som det låter. Mina känslor kring situationen tog han i alla fall inte miste på, för direkt efter han har konstaterat vad problemet är säger han med eftertryck Du behöver inte oroa dig, det kommer att ordna sig det här! Puh, liksom. Sen stack han nålar in i ländryggen och visade mig en övning som jag ska göra innan och efter träning, och efter ett par behandlingar till så ska jag vara fit for fight! Kan träna som vanligt förutom de dagar jag får nålar i ryggen, och det är ju faktiskt helt ok! Så nu hoppas jag bara att det verkligen är så enkelt som det verkar och att alla obehagliga stickningar snart är ett minne blott!

Hoppas ni har haft en bra onsdag! Jag har gått och trallat hela eftermiddagen   :)3 kommentarer:

 1. Vad skönt med snabb och bra hjälp!
  Hoppas på ett snabbt tillfrisknande!

  SvaraRadera
 2. Ja, det kommer att ordna sig. Fina, lugnande ord. Stämmer nästan alltid.
  Det var väl "Happy Birthday"(Beatles) du trallade på? :-)

  SvaraRadera
 3. Oj då! Bra att du tog tag i det direkt - och skönt med empatisk och lugnande läkare/naprapat.

  SvaraRadera