söndag 1 april 2012

Vår som blev vinter som blev vår som blev vinter som blev vår…


Tiden går snabbt när det är helg! Efter en sista titt på väderprognosen inför lördagen bestämde jag mig för att ta det säkra före det osäkra och bytte raskt ut Fjällnoraturen mot en välbekant tur i förorten. I nollgradigt snöfall och blåst gav jag mig iväg för helgen första 30km-pass. Jag var lite nervös hur det skulle kännas i kroppen (läs: rumpan…), och så kom jag på efter några kilometer att jag glömt av att göra övningarna som jag fick av sjukgymnasten innan jag gav mig iväg. Men kroppen kändes bra och kilometrarna passerade snabbt som attans kändes det som. Det verkade som det lite ruskiga vädret hade fått folk att stanna inne, för det var ganska tunt med andra löpare och promenerare. Men när jag springer där längs vattnet och har blåsten som piskar snön mot mitt ansikte kan jag inte låta bli att riktigt njuta och uppskatta naturen och dess kraft. Tänk att lilla jag har det så himla bra att jag får vara med mitt i uppvisningen, och jag känner mig varm och glad inombords. Det här är är livet det!


I morse gav jag mig ut på en variant av rundan som går ner till Skarholmen via Hågadalen. Även med den lilla extrasvängen som jag springer ibland får jag inte ihop mer än 25km. Först tänkte jag att jag kunde utöka rundan i slutet, men för att vara säker på att få ihop 30km gjorde jag det till slut enkelt för mig och lade till två varv i elljusspåret precis i början. Vanliga rundan kommer jag ju alltid springa klart, så lika bra att få in extrabiten så snabbt som möjligt, tänkte jag. Glömde pulsbandet i Stockholm igår, så den här rundan blev mer på känn, vilket var lite roligt. Under långpassen brukar jag tänka att jag inte ska låta pulsen bli för hög, men idag körde jag bara på känsla och det resulterade i att det blev lite fartlek över passet. Riktigt roligt!

Tiden springer iväg snabbare än jag. Nu är det två veckor bara kvar till TEC, och i och med den här helgen så har jag gjort i stort sett alla långpass som jag hade tänkt mig. Får se om det blir nåt 20km-pass under påskhelgen, men annars tänkte jag satsa på lite kortare pass den här veckan, och sedan bara lätt träning sista veckan. Med de förutsättningar jag haft känns det som jag, mer eller mindre, har gjort den träning jag har kunnat utan att öka mängd och belastning för snabbt. Nu får vi se hur långt det här räcker! Jag ser verkligen fram emot att få springa och testa mina ultravingar.

Jag har en bra känsla i kroppen och det betyder nog att det här kommer att gå vägen, 
eller vad tror ni…?    ;-)

Årets första blåsippe-spotting! Kontrast mot gårdagens snötur...


4 kommentarer:

 1. Klart att det kommer gå bra! Du har fått ihop riktigt mycket träning och nu ska du vila, äta och tagga dig mentalt! Det kommer bli kul! Och sjukt jobbigt! :-)

  SvaraRadera
 2. Jösses vilken helg! Så härligt med löparglädjen du förmedlar! Jag är helt övertygad om att det kommer går hur bra som helst för dig på TEC, jag kommer skicka massa pepp härifrån. :)

  SvaraRadera
 3. Starkt jobbat i helgen!
  Det har redan gått vägen. Vi är förberreda.
  Lite nerver är normalt och bra inför en tuff utmaning. Min stil - efter många tuffa event - är att coolt "gå in och se vad som händer".
  Alltså: lägg ingen onödig press. Ha roligt och upplev spänningen - så blir du en vinnare.

  SvaraRadera
 4. Du kommer vara grym på TEC!

  SvaraRadera