fredag 27 april 2012

Lunchpatrullen testar – PriMaten

Det känns generellt sett som att det inte är så ofta som någon vågar satsa på nåt som inte är main stream här i Uppsala, så förvåning var nog min första reaktion när jag tidigare i veckan snubblade över informationen att det öppnat ett nytt lunchställe/kafé som serverar Ekologisk Grottmat. Det ligger dessutom tvärs över gatan från jobbet, så jag har puffat i veckan för att vi skulle gå dit och testa idag, och det har vi gjort också!

Stället heter PriMaten, och de serverar väl ungefär stenålderskost kan man nog säga. Lite kolhydrater och mycket grönsaker, frukt, nötter och frön istället. Fisken är vild (ja, alltså, icke odlad) och köttet är antingen vilt (ren eller älg) eller så kallat gräsbeteskött där djuren är frigående, äter gräs istället för kraftfoder och får bara antibiotika när de är sjuka. De jobbar med lokala leverantörer och ekologiskt så långt det går.

Frågan är ju hur stort intresset är för ekologisk grottmat i Uppsala, och som det ser ut hittills – ganska stort faktiskt! När vi kom dit var det fullt med folk och kö, och en av rätterna var redan slut. Vi testade tre olika rätter, Damn fine chicken, Sallad Turf och Pizza på Haloumibotten. Kyckligen var tydligen liiite torr, men på det stora hela fick maten helt klart godkänt! Till alla rätter ingick en salladsbuffé, där kvalitet verkligen gick före kvantitet. Alla saker på salladsbuffén var riktigt schyssta, bäst av allt var en krispig blomkålssallad med nån marinad och sesamfrön – yummy! 

Framför allt - superkul med ett ställe som vågar satsa på nåt annat än vattning pangaisusfilé med sönderkokt potatis. Tummen upp för det!

Nu hoppas vi bara att den höga kvaliteten behålls även när det inte är nyöppnat, och att de får tillräckligt många kunder för att vara kvar!

Från salladsbuffén

Kollega Christofer gör tummen upp för Pizza med Haloumibotten.

Det kanske ser lite ut, men tillsammans med den superba salladsbuffén blev det alldeles lagom!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar