onsdag 11 april 2012

Vilken bar är bäst?


Sedan jag återupptog långpassen har jag passat på att testa så många energibarer jag bara har kunnat. Några varianter gick direkt bort, som de jag testade från Maxim och Enervit, för de var alldeles för jobbiga att tugga. Om jag ändå ska äta nåt som är så svårtuggat måste det godare än så…

Så vilka är finalisterna? En favoritbar är blåbärsvarianten från Åre Chokladfabrik! Köpte en med blåbärssmak och en med hallonsmak och testade, och gillade dem direkt! Smakade egentligen mer choklad än blåbär, men bra ändå! Tyvärr tog det en månad eller så innan jag lyckades komma ihåg var jag hade köpt dem så att jag kunde köpa flera… Går att beställa på nätet också om man är ute i god tid.

Ett annat favoritmärke är Swebar. De har massa olika smaker, men efter att ha testat igenom nästan alla tror jag att Choklad och Latte ligger i topp. Fudge crisp var också schysst. Mint Choklad var så klart också god, men känslan av att proppa i sig lite för mycket After Eight drog ner betyget där. Den kanske passar bättre i kategorin ’dessertbar’.

Sen kommer jag ju ha med mig Runekakor också! Lätta att ha med sig, men inte lika lätta att tugga, i alla fall inte mina… Men de blev tillräckligt goda för att vara värda besväret.

Jag har tänkt mig att barerna blir lagom att ha med sig runt banan, så att jag kan ta en liten bit längst bort i loopen som är 10km. Vid varvningen äter jag riktiga saker, som mackor och pannkaka och vad mer som bjuds, så att det blir något slags energiintag var 5e km.

Vad har ni för favoritenergi som är lätt att ha med sig?

7 kommentarer:

 1. Tufft att de traditionella energibarerna fick stryk av Årechoklad! :) Jag har också en blåbärsvariant som favorit, nämligen Kexchoklad blåbär. Men jag tror det är mest för att det är en av få saker som inte fryser i skidspåret. Kexchoklad och löpning går förmodligen inte riktigt lika bra ihop. Du verkar ju grymt förberedd, nu kan det inget annat än gå riktigt bra i helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det har att göra med att Åre Choklads inte smakar så konstgjort heller. Nä, kexchoklad blåbär funkar nog inte så bra för löpning, men ska komma ihåg till längdskidåkning nästa vinter!
   Jo men om det bara gick ut på att få i sig kalorier kontinuerligt så skulle det här loppet redan vara som i en liten ask ;-)

   Radera
 2. Klart det handlar om kaloriintag!

  Kom du på var du köpte Åre Chokladbaren?

  Personligen tycker jag kexchoklad funkar super vid löpning, men man får ju passa på när man gåvilar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillslut hittade jag den i en av tebutikerna! (Efter att ha frågat runt i halv Uppsala...)
   Jag lägger till kexchoklad på listan! Sååå mycket har jag ändå inte tänkt att springa när jag äter :)

   Radera
  2. Uppsala förstås, tänkte inte så långt. Jag får googla!

   Radera
 3. Åh, nu vill jag bara att det ska vara dags för start! Jag är så rastlös! Och nervös! Och glad! :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken bar? Jag säger Åre after ski, kan du adressen till mötet kl fem?

  SvaraRadera