lördag 28 april 2012

Tjejkväll


I går var det äntligen fredag efter en ganska seg vecka, och det firades så klart med en utekväll på bästa sätt – lite lätt löpning i Stadsskogen med fabulous finnish Veera och Airi!

Jag hade utlovat lite tekniksnack, så jag inledde med att rabbla allt jag kom ihåg om KALAS-metoden på ungefär 5 minuter, men sedan var det lika bra att börja springa, för Airi visade inget större intresse för att sitta still och vänta medan jag snackade… Det känns som det går lite bättre nu med KALAS-stilen, lite mindre guppigt och mindre pendlande med överkroppen, men det finns mycket kvar att jobba på. Och som alltid – jättesvårt att veta hur det egentligen ser ut och är det rätt som jag gör, eller tror jag bara att det känns bättre…? Så nästa vecka nån gång tänker jag att jag ska försöka få till en film så att jag kan analysera mig själv lite lättare!


Efter löpningen fixade vi fredagmiddag med en av mina favoriter, Renée Voltairs paprikasoppa – riktig fredagslyx. Jag har tipsat om den tidigare, men den är så himla god att den tål att tipsas om igen!

Här kommer kortversionen:
Tre röda paprikor. Dela i bitar och grilla i ugnen 250grader i 15-20min, bara tillräckligt för att skinnet ska gå att dra bort. Lägg i mixern och tillsätt 1dl soltorkade tomater, 1dl pinjenötter, 1tsk honung, 1msk lantbuljong, 1 vitlöksklyfta, en halv kruka basilika (jag tar alltid hela…), lite olivolja, lite salt, och 3-4dl vatten. Mixa, och så var det klart! För mig räcker det här till två portioner ungefär. Brukar klicka i keso eller kesella för proteinets skull, och så blir det lite mer mättande.
  


1 kommentar:

  1. Tjejkväll med paprikasoppa!
    Vilken combo! :)
    Jag kopierar receptet.

    SvaraRadera