onsdag 26 oktober 2011

Inte tappa tempo!

Anledningen att jag gillar att träna på morgonen innan jobbet är för att det är då som jag har mest energi. Klart det kan kännas segt precis när jag går upp, men den känslan försvinner snabbt! Efter jobbet gillar jag tillsammans-träning, då det liksom inte går att kasta in handduken i sista sekund och sällskapet gör att jag snabbt glömmer hur trött jag nyss var, men ibland får det bli ensam-träning på kvällen i alla fall.

Idag när jag gick från jobbet kände jag mig seg som 17. Hade lätt kunnat hamna i soffan, men det går ju inte när det står annat på schemat. Planen var egentligen after-work-burgare-och-öl och sedan 21-visningen på Uppsala Kortfilmsfestival, men jag skulle ju träna för böfvelen, så jag skippade del ett och gick direkt på filmerna! Skulle bara se till att inte hamna i soffan istället…

Så, för att inte somna gäller det att inte tappa tempo! När jag kommer hem preppar jag paprika på en plåt, och slänger mig sedan ut för dagens minipass. Sex lugna kilometrar blev det, och det kändes ganska ok! Paprikan hinner grillas i ugnen medan jag kör lite lätt styrka med gummiband, stretch (men jag glömde piriformisen trots att den var viktigast…) och sedan snabb dusch.

Mixar favvosoppan från nya kokboken – grillad o skinnad paprika, soltorkade tomater, pinjenötter, vitlök, basilika, lantbuljong, olivolja, lite salt och vatten! Så himla gott!

Kvällens bästa film var Miten Marjoja Poimitaan, en liten film som utspelade sig i norra Finland och skildrade mötet mellan thailändska bärplockare och lokalbefolkningen. Tänkvärd, stillsam och ett fantastiskt vackert foto. 


2 kommentarer:

  1. Åh, vilken härlig soppa! Den ska jag också laga någon gång. Älskar grillad paprika. Och så fick du springa lite - vad skönt att det kändes okej.

    SvaraRadera
  2. Ja, den är verkligen yummy!
    Hur ses det ut för er? Kommer ni iväg?

    SvaraRadera