lördag 11 juni 2011

Det blev lite… ehh, spännande!


Det är viktigt att hjärnan får vila på helgen. I alla fall från sånt som den måste tänka på i veckorna… Bästa sättet att vila hjärnan är att göra nåt jobbigt med kroppen, så att den helt enkelt inte orkar tänka så mycket   :)

Jag gillar aktiv vila. Kanske är det för att jag är bra på aktiv vila och, låt oss säga, mindre bra på vila vila. Inaktivitet. Det är säkert viktigt det med, men jag har så mycket att hinna med, så vila vila får jag utvecka någon annan gång. Idag har varit en helt perfekt dag på alla sätt och vis. Mycket aktiv vila, och dagen avslutades med en helt ny erfarenhet!

Helgen spenderas hos föräldrarna, och dagen började med tidig morgonjogg i sällskap av världens bäste pappa. Eftersom jag inte springer så ofta på stigarna däromkring längre, så hade jag också glömt hur långa olika slingor var, så morgonjoggen blev 7km istället för 10 som jag tänkt mig, men vad gör väl det – det tar jag igen i morgon på långturen, hehe. Hann med att äta frukost i lugn och ro och sitta i skuggan under ett träd och läsa en stund innan det var dags att ge mig av för att möta upp numera Söderbönan Sofia. Planen var att vi skulle ta oss till Häggsta för att klättra på solvarma klippor, fika, bada och snicksnacka! Jag har inte klättrat ute sedan i Påskas, så vi började på riktigt lätta leder och gav oss på de lite svårare när vi värmt upp. För att inte skrämma upp sig själv med att säga saker som ’nu är det läskigt’, eller ’nu är jag rädd’ när man ändå vill kommunicera till den andre att man inte är helt bekväm med situationen så använder vi kodordet ’nu blev det lite spännande’. På sista leden blev det ganska spännande för mig. Men det är så klart också det som är poängen. Att utmana sig själv. Att blir mer bekväm med att det känns lite spännande. Utan stress, utan press. Bara finfin klättring som en stund var ganska så spännande. Efter en lång och helt fantastisk klätterdag avslutade vi med ett svalkande dopp.

Dagen avslutades med SM i free running / parcour på Arena Satelliten i Sollentuna. Såg affischen i fredags och tänkte ’det här kan ju vara kul’, och det visade det sig att det var det! Helt grymma killar (ja, det var bara killar i tävlingen) som akrobatade sig så att jag blev helt stum. Mitt favorittrick var killen som ställde sig i handstående på en plint (ni vet en sån där man hade på gymnastiken) och sedan hoppar ner från den. I handstående! Grymt imponerande.

2 kommentarer:

  1. Såg att du är sugen på Ursvik All In! Jag har också lagt in detta i kalendern. Tänk Hornstull-Järna den 2e och sedan Ursvik veckan därpå. Känner mig så himla på gång - hoppas det håller i sig! :-) Körde lite fartlek i regnet ikväll och inte ens det kunde dämpa min entusiasm! :-)

    SvaraRadera
  2. Hahaha, ja, det verkar onekligen som om du är på G! Båda sakerna verkar ju sjukt jobbiga, men jag tänker att det är bra att utmana sig själv och testa i alla fall!
    Bra att planera in också så är det svårare att smita sedan när det väl gäller :)

    SvaraRadera