tisdag 21 februari 2012

Min typ av lek


Min tanke var att jag bara skulle fokusera på distans och inte alls på tempo fram till TEC. Det som jag inte riktigt hade tänkt på är att det efter ett tag blir ganska enformigt att bara mala kilometrar, speciellt när det är sånt här underlag och jag mest springer långs ån. Men men, man har det så roligt som man gör sig.

Så! I morse blev det min typ av lek – fartlek!

Började med 3km uppvärmning och ökade jag tempot under fem olika passager under 7km, och sedan avslut med 3km lugn jogg. Innan tempoökningarna gjorde jag 20 utfallssteg. Hade nästan glömt hur roligt det är med fartlek och hade definitivt glömt hur jobbigt det kan vara, hehe. Nu ska det ju också sägas, att det var inte direkt nåt monstertempo jag var upp i, men nog för att hålla 175 i puls. Jodåsåatt... det finns en del att jobba på om jag vill bli lite raskare i benen!

I morgon bitti åker jag till Lund och jobbar och tänker lämna springgrejerna hemma. Kommer hem igen på torsdag, men tänker inte träna då heller. Men på fredag ska jag köra nya gymprogrammet, följt av vad jag hoppas på blir många kilometrar i helgen, för då ska det springas!

12 kommentarer:

 1. Fartlek är kul o superbra träning för ultras, ja för alla faktiskt. Trevlig resa till Skåneland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! En av dagens viktigaste uppdrag är ju att hitta en bra restaurang till i kväll :)

   Radera
 2. Härligt att du är på hugget igen! Jag tror att TEC kommer gå finfint för dig! Hälsa Skåne - mitt hemlandskap!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur är det med din häl?? Kan du springa som du vill?

   Radera
  2. Jag är inte helt besvärsfri, men kan springa. Satsar på tåhävningar och stretch. Oftast känns det bra de första 8-10 km och så börjar det kännas efter det. Och det är ju lite oroande när man tänker på att det ska bli 80 km..
   Läste på jogg.se att Lina och Alex kallar till långpass på lördag med start i Rålambshov. Men om jag minns rätt skulle de hålla 5.30-tempo vilket känns snabbt för mig. Jag ska dessutom packa inför skidresan så jag tror jag får ta ett eget kortare pass istället på lördag.

   Radera
 3. Tänkte åka till stockholm och springa i helgen, så om det är någon som är hemma och vill ha sällskap på ett långpass, hör av er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite osäker p g a hosta - ska prova tennis idag, får se hur det känns. Kul me långpass som Louise refererar till alt att du kommer och gästspringer med mig o tsm på söndag. Gästspringer? Jag uppfann visst ngt nytt?:-) Jag får återkomma här på fredag om jag kan springa till helgen, ok?

   Radera
  2. Jag vill, jag vill, jag vill! Jag vet dock inte om mina bihålor vill...
   Hör gärna av dig med tid och plats så hakar jag på om jag kan!

   Radera
  3. Men fint! Vi hörs på fredag helt enkelt! Nu till Sturup!

   Radera
 4. Hej alla starka löpare - ja, det gäller att peppa upp i dessa förkylningstider :) !
  * Jag är ok efter en v förkylning och kan långpassa på söndag i Sthlm.
  *Trötta mammans bihålor håller för långtur?
  *Löplust har skidsemester, dessutom är jag orolig för att en förkylning drabbat dig?
  *Frk S, du verkar ha klarat dig bäst och är ok?
  *Skulle va super att springa alla 4 någon annan helg - nu får det bli som det blir...

  SvaraRadera
 5. Vaknade utan smärta från bihålorna idag! Svårt att säga hur långt jg orkar springa efter två veckors snorande men vill gärna och hoppar av om jag inte orkar. Helst söndag men kan nog komma ifrån även på lördag.

  Sen kommer vi ha 3-årskalas två helger i rad plus att jag ska springa med tjejmarathongänget, men helgen efter det? En månad innan TEC, läge att springa lååångt för er kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråden fortsätter på vanlig mejl...nu

   Radera