söndag 12 februari 2012

Återuppståndelsen


Så var det dags att spräcka bubblan och ta sig tillbaka in i matchen!

Gårdagen bjöd på det perfekta tillfället – testlöpning av halva maratonbanan från OS 1912, från Rotebro station in till Stadion. Turen var ordnad av Roger Andersson – löparentusiast, ledare i Team Stockholm Marathon, ordförande i Svenska Marathonsällskapet och tillika flitig anordnare av socialpass!

Jag kommer faktiskt inte ens ihåg när jag sprang ett långpass senast, och lite nervös var jag över hur det skulle gå. Men förutsättningarna var de bästa – omgiven av springkompisar som peppar när det behövs och som ger mig precis den kick-off-löptur jag har längtat efter och behöver. Förutom fina Löplust-Louise som har tipsat mig om turen, så kommer också Lars, Ingrid, Micke och Elisabeth som jag sprungit med tidigare, och ett gäng nya bekantskaper.

Starten går lite segt, det är en hel del uppför, pulsen är hög, och jag känner mig i ärlighetens namn lite tveksam till hur jag ska klara av att genomföra hela sträckan. Men under ett litet energipåfyllningsstopp på en mack efter en dryg timmes löpning hinner jag återhämta mig och sedan känns det betydligt bättre och benen pinnar på! Underlaget bjuder en hel del motstånd med varierande mängd halkande i modden, men det är bra träning   :)
När vi kommer in till tekniska högskolan får vi också fast mark under fötterna sista biten fram till Stadion. 

Väl framme känner jag glädjen sprida sig i hela kroppen och det är så fantastiskt härligt att vara på spingande ben igen. Grymt nöjd med att ha genomfört passet. Nu är jag redo att ta nya friska tag - full fart framåt.

Tjoho – nu har startskottet gått för träningen inför TEC. Det ska bli fler kilometer, mer bloggat, mer glädje!

Lars, Louise, Helena och Ingrid.

8 kommentarer:

  1. Så roligt att du är igång. Väldigt fint foto på vackra löpare! ;-)

    SvaraRadera
  2. Ja, nu har startskottet definitivt gått - två månader kvar imorgon! :-) Heja oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, nu är det bara och köra på och se vara vi hamnar :)

      Radera
  3. Härligt!
    Hade velat vara med men maken fick en sen förfrågan från sina kompisar som han träffar på tok för sällan så jag tyckte han kunde få roa sig.

    Hur gick det med tjejmaran? Hänger du på där? Första gemensamma långpasset, 15 km är den 3/3.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade glömt den lite faktiskt, men ska kolla upp! Vi ska iväg och åka skidor den 3/3, så kan inte komma på det passet men säkert längre fram!

      Radera
  4. Den 14e februari drar vi igång uppladdning TEC! Det närmar sig och vi kommer att vara grymt taggade vid starten kl 10 14e april. Fira 2 månader-kvar imorgon med ett hårt hardcore pass. Vi är inga mesar!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Får bli årets första dubbeldag med löpning och yoga i morgon :)
      Om jag är en mes eller inte kommer vi få kvitto på den 14e, hehe...

      Radera