tisdag 12 juli 2011

Socialisera mera!

Jag har verkligen blivit bortskämd med sällskap på rundorna på senaste tiden – känns superlyxigt! Har till och med fått tacka nej till att springa, håll i hatten! Och igår kväll var det dags igen. För sällskapslöpning alltså, inte att tacka nej…

På morgonen hade jag tagit en testtur med tån, minitur på 3km för att kolla av läget. Läget kändes braaaaaa! Tjoho, dags att ta igen för förlorade springdagar och bli av med ackumulerad energi!

Roger Andersson från Marathonsällskapet ordnade sociallöpning – testspringning av marathonbanan från OS 1912, i alla fall åt ena hållet. Det var ett ganska stort gäng som samlades vid Rotebro station för promenad upp till Sollentuna kyrka och vändpunkten för 1912 års marathonbana.  Därifrån skulle vi ta oss till Tekniska Högskolan (Stadion var tydligen stängd…). Två fartgrupper bildades, och jag hakar på den lite långsammare gruppen som blev liten, men naggande god   :)    Vägfinnare och tempohållare för vår lilla kvintett var Mikael Forsström, som precis hade kommit hem från Swedish Alpine Ultra 110km! Vi lunkade på och småsnackade och jag hann höra Micke berätta lite om loppet – spännande!

Bansträckningen är väl egentligen inte den mest spännande, men bara att det är nytt gör att det blir kul, och faktiskt ganska roligt att passera platser som jag annars bara passerar i bil. Någonstans efter Ulriksdal och 13km hinner vi ikapp den andra gruppen (ja ok, det var för att de hade stannat…), och det blir lite omfördelning i leden. Jag och precis lunkat på och pratat om hur jag lätt blir fast i ett ganska lågt tempo som känns bekvämt och sen inte utmanar mig själv att springa på lite, så passar på att haka på längre fram! Där hittar jag också Niklas som också sprang med oss på slutet fram till Järna, som jag kan snicksnacka med. Niklas har ett schysst jag-flyger-fram-stuk när han springer, så det känns bra att försöka haka på där     :)

Vi passerar Universitetet och jag känner att jag börjar bli lite trött. Ett gäng har tydligen önskat en extra runda, men jag känner att det blir lagom men den planerade rundan som slutar vid KTH. Meeeen, när vi väl är framme vid T-banan föreslås det att vi ska springa till Medborgarplatsen och ta en öl. Det låter ju trevligt och jag piggnar till ganska snabbt när vi har pausat några minuter, så det är klart att jag ska med till Medborgarplatsen!

Det känns som att alla var sugna på att komma fram och tempot ökar så smått, och sedan mer  :)   Det är faktiskt galet roligt att springa på genom stan – längs Humlegården, över Stureplan, Norrmalmstorg… Här vet jag inte riktigt vad som händer, men Micke verkar ha fått bråttom fram till ölen, och helgens 11mil i fjällen verkar inte göra sig påminda. Han ökar som 17 (tycker jag i alla fall, hihi, men allt är ju relativt), men det var så härligt att springa lite snabbare, så jag försöker hänga på. Längst Skeppsbron, förbi Slussen och sjukt jobbigt att ta sig upp för Götgatan och över krönet. Sedan är det bara att låta benen pendla och flyga ner till Medborgarplatsen! Yeeeeeiiiii!

Jag menar, man SER ju hur snabbt det går   ;-)
Väl framme spanar vi efter platser på en uteservering och ölen var tydligen kall och god! Jag sippar på en cola, och hinner prata med ytterligare några fler trevliga löpare innan jag tar mig till Södra Station och pendeltåget.

Jag är glad ända in i själen efter en fantastisk kväll med fin löptur och massa trevligt sällskap! En finfin start på veckan, och nu är det bara två dagar kvar till semestern   :)

Roger som ordnade det hela till vänster närmast kameran,
och Ultra-Micke i vit tröja längst ner. 



6 kommentarer:

  1. Låter härligt! Nästa gång hoppas jag kunna vara med! :-)

    SvaraRadera
  2. Absolut! Jag har diskret bett om att bli inbjuden till fler roliga saker, så nu hoppas jag på att bli det hehe :D

    SvaraRadera
  3. Hej o tack för senast! Kul att se dig igen:-) Håller verkligen med om att såna här gemensamma "sällskapslöpningar" är jätteroliga:-D. Självklart kommer DU bli inbjuden till fler roliga löparevent;-) Eller rättare sagt, det är oftast bara att komma! ALLA är välkomna! Sen gäller det att bara ha lite koll på vad som är på gång. Jag lovar att tipsa om jag ser något skoj! (som kanske inte finns på funbeat etc.) CU!

    SvaraRadera
  4. Detsamma Kalle, kul att ses igen! Precis, det är att ha koll på vad som händer som är det svåra - hittar jag bara eventen så dyker jag upp om jag kan. Hoppas du får en fortsatt trevlig sommar, och så ses vi säkert på nån runda efter semestern!

    SvaraRadera
  5. Rolig läsning. Nackdelen med sociallöpning är att man efter ett tag knappt ids springa själv. Så jag hoppas också på fler sådana här spontanevenemang. Vi ses säkert på något framöver.

    SvaraRadera
  6. Micke: Hehe, ja, men jag har inte den lyxen riktigt, då skulle det inte bli mycket sprunget...

    SvaraRadera