lördag 17 december 2011

Fröken Strävans känsla för snö


Den senaste tiden kan det ha varit svårt att skönja att jag faktiskt har en ambition att skriva om träning här på bloggen, men nu ska ordningen återställas! Senaste veckorna har det mest blivit funktionell träning på gymmet, några morgonpromenader och ett par korta springturer.

Efter att både torsdag och fredag var helt fullbokade av helt andra saker än träning, så fick det bli all in idag istället! Efter en välbehövd sovmorgon drog jag iväg en sväng till gymmet och körde mitt program som jag faktiskt har kört nu ganska många gånger. Sen var jag snabbt förbi hemma för att byta om till springgrejer och drog ut igen för en 6km jogg i stadsskogen! Ett par plusgrader och regn kanske inte spontant ger en julkänsla, men så vid sidan av elljusspåret är det någon som har julpyntat två av granarna! Glitter, röda blänkande kulor, torkade apelsinskivor och clementiner med nejlikor i! Var säkert nåt mer i också, för det luktade verkligen jul när jag sprang förbi. Tyvärr hade jag varken mobil eller kamera med mig – hade inte räknat med att det skulle finnas nåt värt att fota i gråvädret…

Och sen, nån kilometer senare förvandlas regnet till snö! Så himla härligt! Inte tillräckligt kallt för att snöflingorna skulle överleva mötet med marken, men glädjen sprider sig som en varm våg i hela kroppen när jag känner de stora tunga snöflingorna blandas med den varma svetten i mitt ansikte och ge lite tillfällig svalka. Hmm, ok, det kanske inte låter så fint, men det kändes fint.

Önskar er en fantastisk helg! En ynka liten vecka till julafton   :)
4 kommentarer:

 1. Jag tycker det låter härligt :)

  SvaraRadera
 2. Var det dig jag såg med det jag gissar var "Årets sista långpassgänget"?

  SvaraRadera
 3. Hahaha, va??? Du har tydligen kameror överallt :) Jo men visst var det jag! Gick in med modiga 13km, hehe.
  Var du i gänget vi mötte på Valhallavägen?

  SvaraRadera
 4. Japp, spionkameror överallt!
  Jag parkerade i mittremsan på Vallhallagen precis i höjd med Stadion och såg ett gäng passera. Funderade på vad det var för några, klockan var ju bara 9:10, vår träning startar ju först vid 10. Sen såg jag en figur som påminde väldigt mycket om dig och då kopplade hjärnan ihop allt :)

  13 km låter perfekt!

  SvaraRadera