tisdag 15 november 2011

Jakten på löpsteget - det första steget...


Fortfarande förkyld. Kan vara någon slags virusstafett som pågår, för tycker att jag borde varit frisk nu… 
Nåväl, inte mycket att göra förutom att fylla på näsduksförrådet, hålla sig varm, ingefära och vitlök, och dricka, dricka, dricka. Har visserligen också testat kinesisk mirakeldryck som jag fick av en kollega. Men den funkade inte. Inte ännu i alla fall.

För att inte glömma bort vad det är jag ska göra efter tillfrisknandet, har jag kollat efter lite internet-inspiration! Hittade en video med ’Pose Running 101’, och en annan video som var lite rolig. Har ju inte så mycket tålamod med sånt här (heller?), så det var många klipp som jag aldrig orkade titta igenom för det tog för lång tid och gick för långsamt, men två känns lagom   :)

Instruktionerna är lite olika, men tänker att det blir fint – då kan jag testa vad som känns bra för mig! 
Längtar efter att springa igen!!!


7 kommentarer:

 1. Jag med! Längtar! Och en kommentar till ditt springa fort-inlägg. Du kommer absolut springa sub50 i sommar, du måste bara våga. Det är ju läskigt när man blir helt urlakad och kämpar. Så långt från alla härliga mysjoggar. Men det är värt det! :-) Du brukar ju vara duktig på planering (och genomförande) av kvalitetspass. Jag tror att det gör susen. Om du vet att du kan springa i 4.55-tempo i 4 eller 6 km, så kan du göra det i i 10 km också. :-)

  SvaraRadera
 2. Å du är så gullig. Ja, det hänger nog mycket på att det känns läskigt att maxa, jag blir feg och har hög puls innan jag ens har börjat... Jag älskar ju att planera och springa kvalitetspass, sen ska det bara *ut* också!

  SvaraRadera
 3. De där filmerna ska jag ta mig tid att se ikväll! Jag tror jag borde luta mer framåt och landa ännu mer på framfoten, men det är svårt!

  @löplust, hmm, tror du man kan klara 10 km i ett tempo om man springer 6 km utan att känna sig halvdöd?

  SvaraRadera
 4. Åhh, bra filmklipp! Man kanske skulle börja filma sig själv och alla "fel" man gör? Huvva. :)

  SvaraRadera
 5. @Trötta mamman
  I ena filmen tror jag de säger att man ska landa på mittendelen av foten. Tror dock inte att jag inte har tillräckligt med mellanfot att landa på, så det får bli framfoten. Den har jag i alla fall...

  @Malin
  Jo, har ofta tänkt att man borde filma sig när man springer. Jag har gjort det när jag försöker förbättra telemarktekniken, och det är ju lite, eh, jobbigt... men väldigt bra!

  SvaraRadera
 6. Bra att tänka till om detta - under de senaste långsamma långpassen är det precis detta jag haft i tankarna(se min blogg). Jag har också en tanke om en egen "Run Clinic": vi byter ut ngt socialt långpass mot analys av löpsteget. Tänker mig en varm(het - 28 grader är optimalt) sommardag, gruppen bör vara 4-6 personer. Det går oxå att hyra in en PT om vi skulle tvivla på vår egen analysförmåga. Vad tror ni? Känns som om löpningen är på väg mot nya höjder och PB nästa år:)

  SvaraRadera
 7. @Lars
  Låter kul! Kan vara skoj att testa!

  SvaraRadera