tisdag 1 november 2011

Alternativ (till) träning

Det hela började med en tråd på FunBeat där det fanns en länk till t-shirts med tryck på formen

You know you are a runner when …

och så en lista med en massa saker. Först på listan står You can recite the dialogue from Chariots of fire. Redan här är jag så klart upprörd, för inte nog med att jag inte kan recite the dialogue from Chariots of fire, jag vet inte ens vad det är! Och här har jag gått och trott att jag kanske kan kalla mig löpare. Borde kunna snart i alla fall (ja, om man ignorera det faktum att jag inte direkt springer så mycket just nu…  det är väl ändå mest en mental grej, det här med att vara löpare, eller hur…?). Tack vare det världsomfattande nätet så får jag i alla fall snabbt veta att Chariots of Fire är en film från 1981 om två Brittiska löpare som tävlar i OS 1924. Dessutom tydligen based on a true story. Nominerad till sju Academy Awards och vann fyra av dom - Håll i hatten!

Så nu har jag fått tag på filmen och ikväll ska det filmtittas! Perfekt som alternativ träning.


Nytt på TEC-fronten: Nu har även Henrik anmält sig till 50 miles! Några fler som anmält sig, eller kanske börjar fundera på det i alla fall…?13 kommentarer:

 1. Hi longrunners!

  Under SUM hade jag sällskap av ett par som talade sig varma för detta lopp. Sagt o gjort:
  Jag anmälde mig i måndags till 100 miles.

  Dubbelkollade nu distansen med en nätkalkylator:

  "Omvandla Miles till Kilometer
  Skriv antal Miles du vill omvandla:100
  100 miles motsvarar 160.934 kilometer."

  Alltså 16,1 svenska mil!! Hmm...
  Nu verkar reglerna lite flytande som att det går att växla upp eller ned från/till 50/100 under loppets gång om du känner för det. Lite roligt eller: "tror jag känner för 8 mil till idag"!

  Hursomhelst tror jag att det är bra om vi samarbetar lite före, under och efter detta projekt.

  SvaraRadera
 2. Vad kul!
  Jo, jag uppfattade det också som att man kunde byta mellan distanserna under loppet. Precis, det är ju skönt att veta att om benen känns pigga efter 8 mil så är det bara att köra på...

  Absolut är det bra att samarbeta! Före är nog jättebra, men absolut viktigast under själva loppet - jag hoppas på att rätt pepp kan göra hela skillnaden :)

  SvaraRadera
 3. Låter som ett suveränt alternativ till träning!

  Tycker jag läser om hur många som helst som ska springa TEC i vår. Jag vågar inte satsa på det nästa år, först vill jag ta mig igenom ett marathon och ta mig hela vägen hem till Järna men 2013 kanske...

  Synd att ni inte får ha pacer annars hade jag gärna ställt upp!

  SvaraRadera
 4. Det låter som en plan! Det är ju perfekt, för då har du ju också hur många som helst som kan ge dig tips tills det är din tur :)

  SvaraRadera
 5. Japp, det är väl genomtänkt.. :)
  Maken garvade idag när jag sa att jag funderar på att springa 8 mil om 1,5 år. Men så galet är det väl inte, galet är det väl först om man väljer 16 mil..? Eller?

  SvaraRadera
 6. @Trötta mamman:
  Nä men att vara så välplanerad kan aldrig vara galet, det är ju eftertänksamt och klokt :)
  Precis, just nu går gränsen för galet vid 16 mil. Det beror ju helt på var jag själv befinner mig, haha.

  SvaraRadera
 7. Vadå galet med 16 mil?
  Ps jag har en pacerplats ledig Ds

  SvaraRadera
 8. @Lars
  Näää, det är så klart *mer* än 16 mil som är galet ;-)

  SvaraRadera
 9. Tänkte väl det! Vill ju vara på den "normala" sidan:) Pacerplatsen är fortfarande vakant, Trötta Mamman?

  SvaraRadera
 10. Alla måste ju få sätta sin egna galna gräns :) finns ju såna som apringer från Portugal!

  Jag antar att du kommer springa i ett lite längre tempo än vanligt om du ska hålla i 16 mil så då borde jag kunna haka på. När går loppet?

  SvaraRadera
 11. Loppet går den 14 april. Tempot blir superlågt, duväljer såklart själv antal km, du kan säkert vara hjälpryttare åt flera ut av oss - lite roligare då. Kan vara ett bra tillfälle att bekanta sig med banan.

  SvaraRadera
 12. Jag måste fundera lite på saken men det låter kul. När behöver du besked och hur stor är risken att jag måste springa 2 mil mitt i natten..?

  SvaraRadera
 13. Ingen brådska - du kan fundera ca 5 månader:) Du behöver inte springa natt - bestäm själv vad som känns bra. Du kan oxå variera med att paca andra i gruppen. Vi hörs!

  SvaraRadera