torsdag 10 november 2011

Är det verkligen så bra att leva i nuet?


Det finns kurser och böcker och hur många sätt som helst som vi kan lära oss att leva i nuet. Mindfullness och allt vad det heter. Missförstå mig rätt. Jag är absolut för allt det här. Bara inte idag…

För när huvudet bultar, nästan är täppt och kroppen känns febrig, då är jag ändå ganska glad att jag har förmågan att inte leva i nuet. Jag har drömt mig bort istället. Tänk på vilken kanonhelg jag kommer att ha i San Sebastian om ett par veckor, kanske utan maraton men med ett glas vin istället. Tänkt på hur jag kommer att springa långa fina turer när snön har fallit, visualiserat TEC. Tänkt på och längtat efter svett som kommer från rörelse och inte från feber…

På tre veckor har jag hunnit med två dunderförkylningar. Måste vara den här värmen som ställer till det… Nåväl. Nu borde jag ha betat av både höstens och vinterns sjukdagar, så flott! Ett par dagar på det här så är jag nog redo att ge mig på ett litet lunkpass igen, vänta ni bara!
6 kommentarer:

 1. Neeeeeej!! Ingen löpning på söndag då. Tråkigt :( men fokus på att bli frisk! Och nu ska du verkligen inte leva i nuet. Vi får ta vårt pass om några veckor. Om inte annat ses vi väl på årets sista långpass?

  SvaraRadera
 2. Se så, nu ska vi inte deppa förrän kalven har drunknat! Planen är extremfokus på snytning idag, fokus på vila/sova/ingenting i morgon, och så är jag frisk på söndag - tada!
  Känner att det är en realistisk plan. Jag hör av mig i morgon :)

  SvaraRadera
 3. Bara inte kalven kollapsar! Viktigt att ta hand om sig!

  SvaraRadera
 4. @Fröken Strävan/Trötta mamman: Lycka till med det ev långpasset - ta det superlåga tempot! Jag följer TSM träningen i ett s k testlopp på 7,5 km(är ju bara ca 4,6% av TEC-loppet - small piece of big cake)

  SvaraRadera
 5. Jag är supernöjd att vi bokade vårt långpass samma dag som testloppet. Springa snabbt är inget kul!

  När behöver du besked om TEC?

  SvaraRadera
 6. Ja, det blir lite jobbigt imorgon att springa snabbt när man som jag bara sprungit långsamt, alltså långsammare än vanligt:D, sedan ett par veckor.


  När det gäller TEC och pacer så ger infon från TECs hemsida nada om anmälningstider för pacers.
  Jag får helt enkelt återkomma till dig om det skulle vara något speciellt sista datum för paceranmälan.

  Ha en fin dag imorgon!

  SvaraRadera