måndag 20 augusti 2012

Nya äventyr – Fjällmaraton!

Ha! De försökte skrämmas, men vi hade redan bestämt oss! AXA Fjällmaraton 2013 – klart och betart!

Egentligen är ju ett lopp i fjällen inte min grej. En av poängerna med att vara i fjällen över huvud taget är ju att det inte är fullt med folk… Men fjällmaran i Vålådalen har jag spanat på i flera år nu, och missade att springa i år för att jag tvekade att anmäla mig. Ja, det var så klart Henrik som tvekade och drog oss båda ner i fördärvet*. Vi skulle ju anmäla oss i duoklassen… Nu är vi i alla fall anmälda, och det är mycket möjligt att det hela kan beskrivas som att det är jag som drar ner oss i fördärvet den här gången… Men det må vara hänt – hur som helst är det ett fördärv med en hel del upplevelse på köpet!

Klockan 10 i förmiddags öppnade anmälan. Tio i tio kom det sms från Wanja som också var sugen på nya utmaningar. En kvart senare var vi anmälda. Efter en dryg timme var alla 800 platserna slut. Ingen tid att tveka här inte!

Vad är det vi har att vänta oss då? Lite svårt att säga. 43km, tre fjäll, 1800 höjdmeter… Det som är säkert är att det kommer att bli riktigt jobbigt, att risken att bli uttråkad är minimal, och att benen kommer få slita mer än de någonsin gjort tidigare – kommer bli kanon!

Här är är-du-säker-videon. Blir du sugen…?

 

*Jo, men det är ju sant! Då får man skriva det  :)


4 kommentarer:

 1. Spännande! Läste en hel del inlägg om årets upplaga och det verkar ju vara ett riktigt äventyr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det kanske jag också borde ha gjort, men det gjorde jag inte :)

   Radera
 2. Klart de inte kan skrämmas med en sådan film. :) Så roligt att du kör, det kommer passa dig perfekt tror jag! Kommer följa din uppladdning med spänning, och med norrlandsmått mätt är det ju nästgårds så jag måste nog komma och heja på dig när det blir dags.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hade så klart varit kul om du sprungit också, men tror att triathlon var helt rätt val för dig i år! Vi kanske får köra nån gemensam träningshelg till fjälls, även om du inte ska springa :)

   Radera