söndag 10 juni 2012

Löphelg i Narvik


Helgens löpturer har kontrasterat en del med mina vanliga turer kring Uppsala och Stockholm. I Nordnorge är det ingen brist på varken backar eller fjäll, och turerna har varit både vackra och bjudit lite motstånd för benen! Har varit lite småregn på dagarna, och klara och soliga nätter  :)
Löpningen är härlig här i midnattssolens förlovade land!

I fredagskväll tog vi en liten tur på Narviksfjället och sprang upp till en liten sjö. Japp, så här fint är det utan att ens lämna stan!På lördagen gjorde vi två turer, en uppför och nerför Reinnesfjellet i Skjommen, och sedan en tur i Råndalen. Att börja dagen med att springa uppför ett fjäll var definitivt en lite tuff start för mina vader, men utsikten gjorde att det var värt varenda steg. Riktigt bra träning för benen att springa ner sedan också! I Råndalen fick vi en utmaning av annat slag då det var en hel del myrmark. Ett bra incitament att röra snabbt snabbt snabbt på fötterna innan de sjunker för djupt…

Idag gjorde vi en superfin tur innanför Beisfjorden som ligger precis söder om Narvik. Där kunde vi också hitta Nordeuropas högsta och längsta laxtrappa! Vid toppen av trappen började en stig som gick runt sjön ovanför, som vi sprang på. Del blev en del myrlöpning idag också, och jag lyckades pricka ett par riktiga lerhål, så benen har fått jobba på lite idag med! Tog vattentäta kameran istället för telefonen, så tyvärr inga bilder från den finaste delen av turen för kortläsaren är hemma, men här kommer några från Reinnesfjellet i går!


2 kommentarer:

  1. Fantastiskt! Vilken natur! Och så mycket löpning - betyder det att marakroppen är återhämtad?

    SvaraRadera
  2. Jo, men jag känner mig återhämtad tror jag, nu när jag tänker efter! Kroppen kändes ganska så pigg :)
    Idag blir det vila dock

    SvaraRadera