måndag 7 maj 2012

Nya friska tag! - Del 1

Jag har definitivt en infektion i kroppen, så till att börja med ska jag inse att det är helt normalt att inte känna sig på topp under de här omständigheterna. Men! Det är inte bara det som är problemet, så därför har jag tagit mig en liten funderare och ska försöka identifiera vad som behöver ändras för att jag ska bli mitt sprudlande glada och energiska jag igen!

Vårdepp och sömnbrist
De flesta jag känner blir deppiga på hösten, men inte jag. Jag blir lättare deppig på våren. Det har med flera saker att göra, men en sak som jag vet spelar in är att jag har svårare att få tillräckligt med sömn när det är så ljust både på morgonen och kvällen. Så nu ska jag tejpa fast mörkläggningsgardinen så att den sitter tätt och inte ta bort den förrän i november!

Förutom att se till att jag sover mer ska jag försöka att boosta mina serotoninnivåer genom att äta mat som är rik på tryptofan som behövs för att kroppen ska kunna bilda serotoninet. Bra mat är till exempel choklad, nötter, torkade dadlar, pumpakärnor, sesamfrön, havre, mejeriprodukter, kyckling och en del andra saker.

Igår kväll blev det kvällssnacks med knäckebröd och pumpakärnspasta (första gången jag testade det – yummy!), och sesamkaka. Idag har jag fixat smoothie med dadlar till förmiddagsfikat, lite nötter på eftermiddagen, lagade kyckling till middag, lite choklad till efterrätt!

Oavsett hur det känns i kroppen kommer jag att vila tisdag och onsdag också. Känner jag mig bra från infektionen så blir det simning på torsdag. Så där ja, lite kontroll över situationen så känns det bättre på direkten  :)


Choklad från Annelie K


3 kommentarer:

  1. Heter lösningen choklad så måste det bli bra :)

    SvaraRadera
  2. Låter som en bra plan.
    Vårljuset är starkt och våra kroppar hinner inte riktigt med, vilket kan ge vårdeppskänsla. Ett tips är faktiskt att använda ett par bra solglasögon stora delar av dagen - dessutom får du lite "rock star look" på köpet :)

    SvaraRadera