torsdag 4 oktober 2012

Jamaican Curried Goat


Jag fortsätter med matinlägg den här veckan. Idag – Jamaican Curried Goat! Fast med lamm då…

Ett annat sätt att bli matinspirerad är att spana in kollegornas matlådor, och det gav mig inspiration att laga dagens rätt. Kollega Christofer hade ätit den på Reggae festivalen och lagat den själv när han kom hem. Ja, fast med lamm då, för han hittade inte heller nån get…

Supergott, ganska starkt och väldigt enkelt! Det enda som behövs är lite tid eftersom köttet ska marinera övernatt och så ska grytan koka ett tag också. Annars var det bara att mixa, gegga, vänta, mixa lite till och låta puttra!

Receptet hittar ni här, där det också finns en liten film på en tjej som visar hur man gör.


Egentligen skulle det var nån chili som hette Scotch bonnet, men hittade inte det, så tog Habanero. Två stycken...
Det blev ganska starkt kan man säga  :)

Mixa gul lök, vitlök, ingefära, habanero, timjan och currykryddor till marinaden.

Skapa bort marinaden (men spara den!), bryn köttet lätt, lägg i morötter (jag lade i mer lök också, gott och billigt!),
ha i marinaden, täck med vatten och låt puttra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar