Stället heter PriMaten,
och de serverar väl ungefär stenålderskost kan man nog säga. Lite kolhydrater
och mycket grönsaker, frukt, nötter och frön istället. Fisken är vild (ja,
alltså, icke odlad) och köttet är antingen vilt (ren eller älg) eller så kallat
gräsbeteskött där djuren är frigående, äter gräs istället för kraftfoder och
får bara antibiotika när de är sjuka. De jobbar med lokala leverantörer och
ekologiskt så långt det går.
Frågan är ju hur
stort intresset är för ekologisk grottmat i Uppsala, och som det ser ut
hittills – ganska stort faktiskt! När vi kom dit var det fullt med folk och kö,
och en av rätterna var redan slut. Vi testade tre olika rätter, Damn fine
chicken, Sallad Turf och Pizza på Haloumibotten. Kyckligen var tydligen liiite
torr, men på det stora hela fick maten helt klart godkänt! Till alla rätter
ingick en salladsbuffé, där kvalitet verkligen gick före kvantitet. Alla saker
på salladsbuffén var riktigt schyssta, bäst av allt var en krispig blomkålssallad med
nån marinad och sesamfrön – yummy!
Framför allt - superkul med ett ställe som vågar satsa på nåt annat än vattning pangaisusfilé med sönderkokt potatis. Tummen upp för det!
Nu hoppas vi bara
att den höga kvaliteten behålls även när det inte är nyöppnat, och att de får
tillräckligt många kunder för att vara kvar!
Från salladsbuffén |
Kollega Christofer gör tummen upp för Pizza med Haloumibotten. |
Det kanske ser lite ut, men tillsammans med den superba salladsbuffén blev det alldeles lagom! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar